jueves, 10 de abril de 2014

L'inspector de treball, Antonio Benavides, omple la sala d'actes de l’IMET de Vilanova amb l’anàlisi de les mesures de foment de la contratació



Benavides va desgranar la tarifa plana.

La introducció de l'acte organitzat per Activa Mútua, va ser a càrrec d'Eduard Llopis Coral, Director T. Gestió Client i Afiliació/Cotització; i de Marc Mateo, director de la Delegació de Vilanova i la Geltrú.

Antonio Benavides, prestigiós professor de la Universitat Ramon Llull; membre del Cos Superior d'Inspecció de Treball i Seguretat Social de Barcelona, i membre del Tribunal Laboral de Catalunya, va impartir el passat dimarts 8 d’abril, una conferència a l’Institut Municipal d’Educació i Treball (IMET), a l'emblemàtic edifici de l'antiga Paperera de Vilanova i la Geltrú. L'acte -organitzat per Activa Mútua, va ser introduït per Eduard Llopis Coral, Director T. Gestió Client i Afiliació/Cotització; i per Marc Mateo, director de la Delegació de Vilanova i la Geltrú- va gaudir d'una concorreguda afluència de públic entre empreses i assessors de la comarca del Garraf.
Benavides va abordar les principals claus del RD Llei 3/2014 de 28 de febrer de mesures urgents per al foment de l’ocupació i la contractació indefinida (coneguda com a tarifa plana) i del RD Llei 16/2013 sobre mesures per afavorir la contractació estable i les novetats fiscals i laborals de l’any 2014.

De tal forma, l'Inspector de Treball i Seguretat Social va descriure la quota única de cent euros en la cotització empresarial per contingències comunes, independentment de la base de cotització del treballador. Respecte a la cotització per contingències professionals, Fogasa, o desocupació va detallar que no sofreixen cap variació. Tampoc afecta aquesta mesura a la cotització del treballador.

En els casos de la contractació a temps parcial s'aplicarà una quota de 75 euros en els contractes pel 75% de la jornada i de 50 euros per a contractes a mitja jornada. A més les empreses de menys de 10 treballadors comptaran amb una reducció de quotes del 50% per contingències comunes que aplicaran durant el tercer any. S'inclouen en la mesura els contractes celebrats amb els fills dels empresaris, sempre que aquests fills tinguin menys de 30 anys, o majors d'aquesta edat però que tinguin problemes d'inserció laboral.

No hay comentarios:

Publicar un comentario